Lammasmäe Puhkekeskus korraldab tõukekelgumatkasid - Ida-Virumaa

Narva

Lammasmäe Puhkekeskus korraldab tõukekelgumatkasid

Tõukekelgumatkad Lammasmäe
Sisukord

Tõukekelgumatkad

Lumistel talvedel pakume tõukekelgumatkasid uute ülikergete Kicksparki kelkude ja klassikaliste Soome kelkudega. Matkad toimuvad Lammasmäe lähiümbruse metsa- ja külateedel. Kui ilmataat on kinkinud käredamat külma, saame tõukekelkudega liuelda ka jõe- ja järvejääl. Tõukekelgumatk on meeleolukas ning põlvkondadele, kes mäletavad lumerohkeid talvi, ka nostalgiline ja äratundmisrõõmu pakkuv seiklus. See on jõukohane kõigile ega eelda varasemat kogemust.

Matkal teeme peatusi ja puhkame lõkketule ääres kuuma teed juues. Iseäranis meeldejääva elamuse pakub tõukekelgumatk hämaras, kui kasutame oma teekonna valgustamiseks pealampe.

NB! Pikniku pidamise võimalus metsas ja jõe ääres asuvatel lõkkeplatsidel!

Grupi suurus 5-45 osalejat

Tõukekelgumatk 30.-/osaleja.

 

ATV-matkad

ATV-matkadel näed sama ajaga palju rohkem kui teistel matkadel!

Korraldame matku 11 uue kahekohalise ATV-ga Lääne-Virumaal Viru-Nigula vallas.

 

Lühemad matkad toimuvad Lammasmäe Puhkekeskuse maadel, just ATV-matkadeks  kohaldatud radadel Siberi küla endises liivakarjääris, kus osa lõike ongi võimalik läbida vaid ATV-ga.

Lähiümbruse matkadel tutvume ümberkaudsete huvitavate paikade ja vaatamisväärsustega. Sõidame näiteks mööda Kunda jõe kallast Aru järvede äärde ning järvede vahelt läbi paekivikarjääri. Metsas ja väikestel külateedel sõites näeme erinevaid puistuid, sealhulgas lehisepuistut, ohvrikive ja allikaid. Tutvume huvitava nimega Siberi külaga ja Kunda küla seltsimajaga, kus teeme vahepeatuse. Edasi liigume Hiiemäele, kus sõidame läbi endisest kruusakarjäärist, ja tagasi Lammasmäele tuleme liivakarjääris oleva ATV-raja kaudu.

Pikematel matkadel saab eelkirjeldatule lisaks sõita mööda väikseid metsateid mere äärde Letipeale, kus vaatame Euroopa suurimat rändrahnu Ehalkivi ja Letipea majakat. Mööda kaunist mereäärset teed suundume Mahu sadamasse, kus uudistame huvitavaid rookatusega paadikuure ning Mahu küla seltsimaja ja muuseumi. Seejärel läheme imetlema ühte maailma kaunimat liivaranda Kalvis, sealt natuke edasi avanevad meile aga hoopis teistsugused vaated – võimas Põhja-Eesti pankrannik koos mererannas vee poolt lihvitud kiviklibuga.

Enne matka teeme ATV-de kasutamise ja sõiduohutuse koolituse. Marsruudi pikkus ja raskusaste valitakse vastavalt osalejate soovile ja varasemale sõidukogemusele. Juhtidel peab olema juhiluba. ATV-del on liikluskindlustus ning nendega tohib sõita avalikel teedel. Matkad toimuvad koos instruktoriga. Meie poolt on sõitjatele visiiriga kiiver ja alusmüts, vajadusel ka riietus.

Iga pikkusega matkadel on pikniku pidamise võimalus metsas ja jõe ääres olevatel lõkkeplatsidel.

Uus tasuta võimalus meie klientidele – MOBO ehk mobiiliorienteerumine!

Tutvumishinnad!

ATV matka esimene tund 65.-/osaleja.

Iga järgnev tund 45.-/osaleja.

Fatbike’i matkad

Fatbike’i matk endises liivakarjääris või metsa- ja külateel pakub uutmoodi rattasõiduelamust. Fatbike ehk paksurattaline jalgratas oma laiade, üle neljatolliste kummidega on loodud ka raskemate maastike läbimiseks ning seda aasta ringi. Selle rattaga on vahva sõita nii põllul, poris, liivas, jääl kui lumes.

Matka marsruudiks on mitmeid erinevaid võimalusi – saame valida siledad metsa- ja külateed, mis on kõigile jõukohased, või künklikuma ja adrenaliinirohkema raja kunagises liivakarjääris. Vastavalt grupi soovidele ja võimekusele saame ka matka ajal teha muudatusi nii marsruudi pikkuses kui raskusastmes.

Kindlasti tutvume teekonnal külaeluga Siberi ja Kunda külas, uudistame kohalikku seltsimaja, kohtume lihaveistega ja turgutame ennast karge allikaveega. Kui räätsad kaasa võtta, võime teha ka kõrvalepõike rabasse.

Matkal teeme mitmeid peatusi, suvel saame korjata metsmaasikaid ja muulukaid ning mekkida hapuoblikaid, ujuda Aru järvedes või jões. Metsas ja jõe ääres asuvatel lõkkeplatsidel on meil võimalus piknikku pidada. Teekonnal kuuleme ka põnevaid fakte ja lugusid kohaliku kultuuripärandi ja looduse kohta.

 

*Matkad algavad ja lõppevad Lammasmäe Puhkekeskuses ja toimuvad instruktori juhendamisel.

*Kasutame Hawaii Ekspressi uusi väga mugavaid Classic Fatbike’e, meie poolt on osalejatele ka kiivrid ja alusmütsid.

*Grupi suurus saab olla 5 kuni 33 osalejat.

Fatbike matka hind alates 30.-/osaleja.

Uus tasuta võimalus meie klientidele – MOBO ehk mobiiliorienteerumine!

Räätsamatkad

Korraldame räätsadega rabamatku Lammasmäe lähiümbruses Nugeri ja Aru rabas, mille radu teavad vaid meie matkajuhid. Seal pole massiturismi, RMK matkateid ega laudteid, saatjaks on vaid puutumatu looduse ilu.

Rabamatkal saab käia ka laugastes ujumas ja soovi korral mõnuleda SOO SPAs. Selle tarvis võtame kaasa telksauna, mida ühiselt püstitame ja kütame. Karastav suplus ja saunatamine rabas jätab matkalistele alati sügava elamuse.

Igal aastaajal pakub raba midagi erilist, olgu selleks näiteks kevadised sootaimede õied, suvised lindude hääled, sügisesed värvid ja mahlased jõhvikad ning talvel loomade jäljed lumel. Viimastel aastatel võib aasta ringi sattuda ka karu jälgedele.

Räätsamatka rabas saab mitmeti kombineerida: sinna minna ja tulla saab kas jalgsi metsikult läbi metsa, safariautoga, Fatbike-maastikuratastega, tõukekelkudega või ATVdega. Pakume ka soos ööbimise võimalust Hammoc rippvoodites ja ripptelkides.

Talvel lumega korraldame räätsadega ka loodusmatku, mis kulgevad piki jõekallast ja metsaradu. Teeme puhkepeatusi lõkkeplatsidel, kus soovi korral valmistame ka lõkkel toitu.

Grupi suurus 5-35 osalejat.

Räätsamatka hind 30.-/osaleja.

Telksauna rent 150.-

 

Jaga
Soovitused