142 - Peipsi ja Narva jõe rattamatkatee - Ida-Virumaa

Narva

142 - Peipsi ja Narva jõe rattamatkatee

Eesti SEJ – Sirgala – Vaivara – Sillamäe – Päite – Voka – Toila-Oru – Kotinuka – Jõhvi – Ahtme – Pannjärve – Kuremäe – Remniku – Jaama – Kuningaküla – Poruni ürgmetsIda-Virumaa pakub lisaks rohketele seiklustele ka põnevaid maastikke. Üks variant neist osa saada on matkata marsruudi 142. Kui alustada Eesti Elektrijaama juurest, siis näed sa retke alguses valdavalt tööstusmaastikke ja tehisloodust. Sihtkohaks on Sillamäe, mille stalinistlik arhitektuur väärib kahtlemata lähemat uurimist. Kuni Toilani kulgeb matkarada mere rannikul, vaatamisväärsed on kõrge pankrannik ja Oru park Toilas.
Rannikult suundud sa Jõhvi ja Ahtme kaudu Pannjärvele, sõidad metsateid mööda läbi Kurtna järvestiku ja jõuad Kuremäe kloostri juurde, mis on selle piirkonna üks tuntumaid turismimagneteid. Järgneb pikem teelõik kuni Peipsi rannikuni Remnikul. Naudi Peipsi kauneid liivarandu ja suundu seejärel Narva jõe äärde. Marsruut lõpeb eksootilises Poruni ürgmetsas.
Kogu see marsruut on väga vaheldusrikas ja pakub mitmeid elamusi. Marsruudi kogupikkus on ligi 140 km, sellest kruusateid umbes 50 km.
Sel marsruudil võiksid sõitu alustada mitte selle otspunktidest, sest neisse on tülikas kohale jõuda, vaid pigem Sillamäelt, Jõhvist, Pannjärvelt või Remnikult. Rongiga saad marsruudile kohale saabuda näiteks Jõhvi või Vaivara jaama.

Galerii

Jaga

Lisage minu valikutesse

Üksikasjad

Ida-Viru maakond
 
 

Ajad ja hinnad

Ööpäevaringselt

Omadused ja mugavused

Pikkus