Terje Rattur: kohalik toit on meie jaoks väga tähtis

restoran rosen
Sisukord

✨ Hea maitsega Ida-Virumaa ✨ 

TERJE RATTUR on Ida-Virumaa turismivaldkonna grand old (loe: young) lady selle väljendi kõige paremas tähenduses. Terje on viis aastat olnud Mäetaguse mõisahotelli perenaine, turismis on tal aga juhtimiskogemust tervelt 17 aastat.

🔸🎤 Mis sind enda valdkonna juures kõige rohkem innustab?

Kuna turism on külalislahkuse sektor, siis kõigepealt innustabki võimalikult suurepärase puhkusekeskkonna pakkumine, olgu selleks tugev toode, hea ja sõbralik teenindus või korras füüsiline ümbrus.

🔸🎤 Mille poolest erineb Mäetaguse mõisahotelli restoran Rosen teistest omataolistest? 

Kohalik toit on meie jaoks väga tähtis. Oleme kui eesti talurahvas, kes võõrustab mõisnike külalisi, pakkudes neile ümberkaudsete põldude ja lautade toorainest valmistatud eestipärast sööki.

Roseni tooraine pärineb enamjaolt 30 km raadiusest. Toiduga me ei mängi, triipe-täppe ei viljele. Meie eesmärk on, et sööki oleks taldrikul piisaval ja kõht saaks igal kümnel juhul täis. Pakume pigem traditsioonilisi maitseid, mis on puhta või ja isekeedetud puljongi peal valmistatud.

🔸🎤 Kuidas iseloomustaksid enda suhet toiduga?

Mina ise olen pigem konservatiiv. Pean teadma, kust mu juurikad ja lihakaup tuleb. Importkaupa ma poest ei osta ja Eesti toodete puhul loen väga tähelepanelikult silte. Väga tänuväärset infot ammutan Facebooki grupist Fuudish.

Kodus on põhiline kokk minu abikaasa. Talle meeldib nädalavahetustel süüa valmistada ja pühapäevased pannkoogid on alati enne valmis, kui ma voodist välja saan.

🔸🎤 Aga millise roa järgi sõbrad ja tuttavad sind ennast teavad? Kas su köögis on pigem piinlik puhtus või loominguline segadus?

Mulle meeldivad kalaroad ja neljapäev on meie peres ikka kalapäev! 

Kõige lihtsam on ahjuforell või -lõhe, mille sabaosa paneme soola ja ülejäänu läheb ahju: pool kalast abikaasa jaoks majoneesiga kaetud, teine minu jaoks aga ilma. Juurde kodujuustusalat koos värske kurgi, hapukurgi, mädarõika, hapukoore, soola ja tilliga.

Soolatud sabaosa tuleb aga mängu järgmisel hommikul, kui seda pannkookide, hapukoore, kalamarja ja sidruni-tilliga sööme.

Köögis valitseb ikka loominguline segadus või ehk selline vahemereline loogika.

🔸🎤 Mis teeb heast toidust hea toidu?

Eks ikka või ja puljong, sibul ja seller. Natuke armastust ja krutskit. Sool ja pipar. Grammike suhkrut 🧂

🔸🎤 Lõpetuseks. Räägi oma senisest parimast maitseelamusest.

Hmm, hea küsimus. Mulle meenub esimesena üks minu sünnipäevaõhtusöök Capri saarelt, kus tellisime tuunikalaprae. Ma ei suutnud ära imestada, kui hea see oli… poolküpsed sentimeetrised kangid.

Restoran Rosen pakub Maitseseikluse raames 11.-21. november küpsetatud lambavorsti jagamiseks kahele, kus lisaks lambalihale ka sealiha, praekartul, küpsetatud kapsas ja peet, pošeeritud muna. Vaata pakkumist https://idaviru.ee/maitseseiklus

Vaata, mida ägedat veel pakutakse...

Jaga
Soovitused