Sirle Parik: mulle meeldib retsepte välja mõelda, kuid toidu lasen hea meelega kellelgi teisel valmis teha - Ida-Virumaa

 

 

 

Sirle Parik: mulle meeldib retsepte välja mõelda, kuid toidu lasen hea meelega kellelgi teisel valmis teha

 

 

 

JAGA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

 

✨ Hea maitsega Ida-Virumaa ✨ 

⛏️👷 “Kui ma 2012. aastal esimest korda kaevandusmuuseumisse tulin, mõtlesin alguses, kas tahan üldse kandideerida. Aga kui ma vanasse majja sisse astusin ja 1980ndate hõng minust läbi käis, sain aru, et olen õiges kohas.” Nii alustab oma lugu Eesti Kaevandusmuuseumi haldusjuht SIRLE PARIK.

🔸🎤 Sirle, oled siiani õiges kohas, eks?

Jaa! Kandideerisin kunagi assistendi kohale, kuid hakkasin hoopis koristama. Siis olin kassapidaja, seejärel müügijuht, nüüd siis haldusjuht. Olen kõik need etapid läbinud.

Minu töö ei ole rutiinne. Võib-olla sellepärast olengi nii kaua vastu pidanud.

🔸🎤 Missuguse maitsega on Ida-Virumaa sinu jaoks?

Maheda maitsega. 

🔸🎤 Tõesti?

Olen Tallinnast pärit ning sealne elu oli minu jaoks hästi kiire ⏩ Ida-Virumaa oli minuga aga nii soe ja vastutulelik. Seepärast ütlengi, et Ida-Virumaa on minu jaoks maheda maitsega. 

🔸🎤 Kuidas iseloomustad enda suhet toiduga?

Ütlen kohe ära, et ma ei ole kokk. Olen pigem leiutaja. Mulle meeldib retsepte välja mõelda, kuid toidu lasen hea meelega kellelgi teisel valmis teha.

Enim pean lugu liharoogadest. Mul on peres kaks jahimeest, nii et teisiti ei saakski. Metssealihast suured mahlased kotletid on mu lemmikud.

🔸🎤 Mis teeb siis heast toidust hea toidu?

Toit peab olema hästi valmistatud. Õigel temperatuuril. Õigete maitsetega.

🔸🎤 Sa küll ei kokka, aga on sul ehk mõni hea nipp jagamiseks?

Youtube. Või siis noorematel ka TikTok ✔️😀

Minu tütar on praegu just sellises eas, et jälgib oma toitumist. Koos temaga me netiavarustest ideid ammutamegi, tema paneb need toiduks kokku.

🔸🎤 Eesti Kaevandusmuuseum pakub maitseseikluseks burgerit. Kust siis selline idee, kui praegu on hoopis tervislik ja tasakaalustatud toitumine in?

Aga kaevurid võtsid ka ju tööle leivaviilu kaasa, millel lihatükk ja sellel omakorda leivaviil peal. Mis see muud oli kui burger. Meie pakume sama, ainult tänapäevasemas võtmes koos mahlase käsitöökotleti ning praesibulaga 🍔

Eks meil käis vaidlusi, kas äkki peaks tervislikuma toidu poole vaatama, näkileiba kasutama. Ent siis leidsime: mõnikord võib ikka patustada ka 🙈

Eesti Kaevandusmuuseum pakub maitseseikluse raames 11.-21. november allmaa-muuseumi külastust ja kaevuri kanget einet hinnaga 25€. Vaata pakkumist https://idaviru.ee/maitseseiklus

 

Vaata, mida ägedat veel pakutakse...

 

VAATA VEEL