Oleksandr Karnak: mind on alati inspireerinud värsked hooajalised toiduained

Sisukord

✨ Hea maitsega Ida-Virumaa ✨  

🥚 Kohvik Muna lähemalt tutvustamist ei vaja. Küll aga vajab tutvustamist inimene, tänu kellele Muna maitsed paljudele nii meelt mööda on. 

Saage tuttavaks – kohvik Muna peakokk OLEKSANDR KARNAK.

Kohvik Muna peakokk. Foto Kairi Tähe.

🔸🎤 Oleksandr, kui pikalt sa koka ametit pidanud oled ning mis sind selle juures paelub?

Töötan peakokana alates 2015. aastast. Mind on alati inspireerinud värsked hooajalised toiduained ja nende valmistamise erinevad tehnikad.

🔸🎤 Kuidas ja millal jõudsid teadmiseni, et just see elukutse on sinu jaoks õige?

Minu peres on toiduvalmistamise kultuur alati au sees olnud ning sealt ka vastav huvi.

Päris alguse sai kõik aga siis, kui sattusin juhuslikult Premier Palace Hoteli professionaalsesse kööki oma teise kursuse praktikale 🔪🍞 Õppisin tol ajal hoopis hotelliettevõtlust.

Kohvik Muna maitseseikluse pakkumine. Foto Kairi Tähe.

🔸🎤 Kui kerge või raske on olla vastutav toitlustuskoha maitseelamuse eest?

Köögis töötamine ei ole kunagi kerge. See on ööpäevaringne raske töö olenemata asukohast. Väga oluline on pidevalt midagi uut õppida, areneda ning eesmärke püstitada.

🔸🎤 Mida võib sinu signatuurroaks pidada?

Värsked aed- ja juurviljad on minu lemmikud. Minu arvates ei oska paljud nende potentsiaali õiglaselt hinnata.

Mis võiks olla parem ürdisest brokolipasteedist 🥦 või juurselleri-peedi magustoidust!?

🔸🎤 Heast toidust teeb hea toidu…?

… lugupidamine toiduainete vastu ning armastus!

🔸🎤 Enne kui ühe mõnusa retsepti juurde lähme, siis ütle, kuidas sinusugune “rattas keerlev” kokk ka puhkab?

Reisimine, täienduspraktika ning festivalid on kohe kindlasti esikolmikus 🔝

Kohvik Muna maitseseikluse pearoog. Foto Kairi Tähe.

🔸🎤 Jaga meiega nüüd retsepti, mis paneb igaühe end tippkokana tundma.

Jagan teiega üht väga lihtsat, kuid maitsvat retsepti. Kuna praegu on kõrvitsahooaeg, siis on just õige aeg teha kodujuustu-kõrvitsavormi!

☝️ Vaja läheb:

🔸 350 g teralist kodujuustu (9%)

🔸 90 g suhkrut

🔸 35 g mannat

🔸 300 g kõrvitsapüreed

🔸 70 g rõõskkoort (30%)

🔸 kaks kanamuna

🔸 100 g rosinaid või kuivatatud aprikoose

🔸 ühe apelsini koor

🔸 maitse järgi kaneeli

🎃 Kõrvits tuleb puhastada, lõigata suurteks kuubikuteks, pritsida üle oliivõliga, lisada tüümiani või salveid ning küpsetada auruga fooliumpaberi all 180 kraadi juures 30 minutit. Seejärel võta fooliumpaber ära ning küpsetada veel 10 minutit ilma auruta, et liigne niiskus ära läheks ja püree saaks vajaliku konsistentsiga.

Pärast küpsetamist jahuta kõrvits, eemalda ürdid ning blenderda ühtlase konsistentsini.

Nüüd lisa kõik ülejäänud toiduained. Minu saladus peitub selles, et lasen segul pärast kõigi koostisosade lisamist 30 minutit seista, et manna saaks paisuda. Siis blenderdan segu kreemjaks. Samasugune tekstuur jääb ka valmistoote sisse.

🧈 Määri ahjuvorm võiga, kalla segu sinna sisse ning küpseta õrna auruga 190 kraadi juures 30 minutit.

Lase vormil jahtuda ning serveeri hapukoore või oma lemmiku moosiga.

Kohvik Muna pakub Maitseseikluse raames 11.-21. november 3-käigulist menüüd hinnaga 15€. Vaata pakkumist https://idaviru.ee/maitseseiklus

Vaata, mida ägedat veel pakutakse...

Jaga
Soovitused