Narva

Ida-Viru #MAITSESEIKLUS tuleb taas! November täis maitseelamusi

Ruut_logo_november-01-01-01 (2)
Sisukord

Novembrikuu on Ida-Virumaal toidule pühendatud juba 6 aastat järjest. Ka sel aastal on võimalik osa saada traditsioonilisest #maitseseiklus kampaaniast (1.–30.11).

Kogu novembrikuu vältel saab maitsemeeli hellitada mitmetes restoranides ja kohvikutes üle maakonna, kus pakutakse erimenüüsid ning erihinnaga roogasid. Valikus on menüükomplekte, aga on võimalik osa saada ka eriõhtusöökidest ja toidutöötubadest. Kulinaarseid elamusi pakutakse igale maitsele ning menüüdest leiab roogasid metsloomalihast, klassikalisi kana-kala-liharoogasid ning on ka veganitele sobivaid valikuid. Pakutakse ka imelisi salateid, hõrke tartare. Magusasõpru kostitatakse nii traditsiooniliste dessertidega, kui ka uute üllatuslike ja imemaitsvate kooslustega.

Tule avasta Ida-Virumaad läbi maitseelamuste ja peatu pikemalt, nautides piirkonna iseäraseid seikluspaiku. Meelepärased seiklused saad valida siit. Lisaks maitsenaudingutele jagatakse kampaania maandumislehel soovitusi ka majutuseks ning ideid saab ka piirkonna vaatamisväärsuste avastamiseks.

Meresuu SPA Hotelli restoran Meloodia #maitseseiklus erimenüü

HIND: 4-käiguline komplekt 29 €/inimene

  • Forelli ceviche, avokaado, kurk, estragoni pesto (G,L)
  • Nuudlisalat (V, L, G)
  • Veisesisefilee, trühvlikaste
  • Šokolaadi magustoit, vaarikas, laim, mango (G, V)

Menüü pakub väga mitmekesiseid maitseelamusi. Värske ja kerge tekstuuriga forelli ceviche on täis erksaid maitseid, kus avokaado ja estragoni pesto kombinatsioon pakub mõnusat segu värskusest ja maitsete harmooniast. Nuudlisalat viib otse Aasia maitsete südamesse, kus mõõdukat vürtsikust lisab ingver. Mõnusalt hõrgule veise sisefileele annab mitmetahulisust kergelt suitsuse mekiga ahjukartul ning mõnusalt küps ahjutomat, mille kõrvale pakutav hernetamp ja krõmpsuvad kartulilaastud toovad esile selle roa maitsete täiuse. Pearoale paneb punkti trühvlimaitseline lõppviimistlus. Desserdiks on tummine šokolaadimagustoit, mis on nauding suus sulavast šokolaadibrowniest, kreemisest šokolaadivahust ning vaarika-, mango- ja laimikastmetest, mis kokku on tõeline maiuspala magusaarmastajatele. Vaata lisa.

Meresuu SPA Hotelli restoran Meloodia #maitseseiklus erimenüü, forelli ceviche. Foto: Tiina Männe

Valge Kõrvits, #maitseseiklus erimenüü „Maitsenauding 2-le“

HIND: komplekt kahele 40 €

  • Kollane hummus
  • Chilli avokaado
  • Pho bo veis
  • Sinimerekarbid
  • Laetud bataadifriikad
  • Tuunikala raamen

Valge Kõrvitsa kulinaarne seiklus kutsub koos kaaslasega (või isegi mitmega) avastama uusi maitseid mereandidest raamenini. Erimenüü on kombinatsioon Valge Kõrvitsa armastatuimatest paladest – siidisest kergelt vürtsikast hummusest, suussulavast avokaadomäärdest ning maitseteküllasest, loomalihahautisest puljongis. Erimenüüst leiab veel kohviku püsiklientide sõnutsi maakonna parimad bataadifriikad, mis on tuntud oma kergelt krõpsuva tekstuuri, kuid pehme maigu poolest. Lisaks saab maitsemeeli hellitada merekarpidega hõrgus kastmes, kus on tunda laimi kerget magushaput nüanssi. Laualt ei puudu ka tuunikala raamen, mille maitses on rohkelt salapära ja rikkust. Komplekti juurde magustoit ei kuulu, kuid sellest ei oska ka puudust tunda, sest maitsete mitmekesisus pakub niigi palju naudinguid ja nüansse. Vaata lisa.

Valge Kõrvits, #maitseseiklus erimenüü „Nauding 2-le“.
Foto: Tiina Männe

Narva Hotelli restoran M.Chagall #maitseseiklus erimenüü

HIND: 3-käiguline komplekt 24 €/inimene, 2-käiguline komplekt 20 €/inimene

M.Chagall imelised kokad on kogunud inspiratsiooni maitsete kuuks juba eelmisest aastast ning kuna häid mõtteid oli palju, siis otsustati kliente üllatada kahe eripakkumisega.

Kuupäevad 1.–15.11 #maitseseiklus erimenüü „Retro köök“

  • Eelroog: köögiviljad baklažaanis
  • Pearoog valikul: Beef Wellington või kanasült
  • Magustoit: sambuk küpsetatud õunaga

Eelroaks on baklažaanis serveeritud krõbeda koorikuga grillitud köögiviljad. Beef Wellington on meisterlik kunstiteos heast inglise seriaalist, kus hõrgust lihast maitseelamust on viimistletud rosmariini kastmega. Pearoa teine valik on võimalus osa saada klassikalisest kanasüldist, millele on focaccia abil lisatud kerget Vahemere hõngu. Magustoit – sambuk küpsetatud õuntega on mõnus, kerge ja kreemjas maitseelamus. Sambuk ja hapukas õunavaht loovad suurepärase koosluse.

Kuupäevad 16.–30.11 #maitseseiklus erimenüü „Fusion köök“

  • Eelroog: borš-yum supp
  • Pearoog: risoto ingveri ja mereandidega kookoskreemis või pardifilee kinoa ja punase karrikastmega
  • Magustoit: karamelliseeritud baklažaan koorega

Borš-yum supp on väga uudne versioon traditsioonilisest boršist, mille maitsest kumab läbi mõnusalt vürtsikas aasia köök. Pearooga on võimalik valida kahe roa vahel, kus risoto on kreemjas ja mereandidega rikastatud, samas kui pardikarri pakub naudingut oma puhta maitse ning tervislikkusega. Karamelliseeritud baklažaan vahukoorega on kerge ja maitsetest tulvil. Magustoit, mis kindlasti üllatab oma maitsetega karamellisõpru ning kus baklažaani kasutusviis tuleb positiivse üllatusena. Vaata lisa.

Narva Hotelli restoran M.Chagall, pearoog Beef Wellington.
Foto: Tiina Männe

Toila Spa & Hotelli restoran Mio Mare #maitseseiklus kahekäiguline erimenüü

HIND: 2-käiguline komplektmenüü 20 €/inimene

  • Pearoog: hirve antrekoot, herne-juurselleri püree, röstitud seened, miniporgandid, sinepi-viskikaste
  • Magustoit: kõrvitsa-astelpaju panna cotta, tumeda šokolaadi ganašš tilga rummiga, röstitud kõrvitsaseemned ja metsapähklid soolakaramelliga

Pearoog pakub maitsvat rännakut metsa matkaradadele, kus igal sammul avastate uusi maitseid ja nüansse. Hirve antrekoot on mõnusalt hõrk ja seda tasakaalustab siidine herne-juurselleripüree. Röstitud seened lisavad roale sügavust, miniporgandid annavad juurde kerget krõmpsu ning kirsiks tordil on sinepi-viskikaste, mis kogu roa tervikuks seob. Kõrvitsa-astelpaju panna cotta on kerge ja kreemjas. Astelpaju annab magustoidule õrna hapuka noodi, karamelliseeritud pähklid ja metsapähklid lisavad huvitava tekstuuri ja sügavama maitsekihi. Vaata lisa.

Toila Spa & Hotelli restoran Mio Mare pearoog hirve-antrekoot.
Foto: Tiina Männe

Toila Mereresto #maitseseiklus eripakkumine Tomahawk steik või kolmekäiguline õhtusöök

HIND: Tomahawk 80 € või 3-käiguline õhtusöök 30 €/inimene

  • Tomahawk steik (sobib ideaalselt 2–4-le) on restorani kunstiteos ning seda kulinaarset seiklust tasub nautima minna koos sõprade ja pereliikmetega. Roa iga suutäis on maitsenauding, kus kohtuvad erinevad maitsenüansid ning lisanditest saab valida endale meelepärase kombo gastronoomilise elamuse täiustamiseks.

#maitseseiklus erimenüü, kolmekäiguline õhtusöök

  • Eelroog: Forellimari
  • Pearoog: Lõhefilee steik
  • Dessert: Porgandikook

Kolmekäiguline õhtusöök on inspireeritud hooajaliste saaduste võlust ja mereäärsest asukohast. Eelroana serveeritakse kalamarja kõrval õrnalt võis praetud ja krõmpsuvat saia, mis on ideaalne lisand suussulava kalamarja juurde. Pearoaks pakutakse lõhet, mille on püüdnud kohalikud kalamehed. Oleks lausa näotu lugu see võimalus käest lasta, sest sadamat lahutab restoranist vaid mõnisada meetrit. Mahedalt maitsestatud ja kergelt krõbedaks praetud kala kõrvale saab nautida maisi ja lambasalati segu. Desserdiks pakutav porgandikook on uudne lähenemine klassikalisele porgandiküpsetisele, milles on kergelt tunda ka jõuluhõngu. Magustoit ühendab maagilise kolmainsuse – vürtsid, pähklid ja kreem ning koogi välimus kutsub imetlema selle ilu ja mekkima maitsete kombinatsiooni. Vaata lisa.

Toila Mereresto #maitseseiklus eripakkumine Tomahawk steik.
Foto: Tiina Männe

Narva-Jõesuu Medical Spa restoran Kuurort #maitseseiklus erimenüü, sügismenüü

  • Seenerisoto trühvliõliga 10 €
  • Grillitud tuunikala ja zucchini vürtsikas kastmes 15 €
  • Kalmaar maitseõlis ja praetud paksoi 15 €
  • Šampanjakokteil 18+ või Mr. Green/Mrs. Green 9 €

Kreemjas metsaseenerisoto on tõeline sügisene maitsenauding, mille siidises maitses on kõik mõnusalt tasakaalus. Tekstuuri lisab teraviljakrõbedik, mis sobib roa juurde imehästi. Kergelt grillitud tuunikala ja zucchini vürtsikas kastmes on mõnusalt kerge roog, kus tuunikala sulab suus ning millest kumab läbi ka mõnusalt pähkline mekk. Zucchini lisab tuunikalale ühtaegu krõmpsu tekstuuri kui ka värskust, mille seob omavahel kergelt vürtsikas tomatine kaste. Kalmaar on tõeliselt hõrk ja maitsemeeli kõditav ning praetud paksoi lisab kogu roale tekstuuri ja krõmpsuvat nüanssi, tasakaalustades selle õhulise ja kerge olemuse.

Kokteil roa lõpus tõstab esile menüüs kogetud maitseid ning aitab unustamatule gastronoomilisele kogemusele punkti panna. Vaata lisa.

Narva-Jõesuu Medical Spa restoran Kuurort #maitseseiklus pearoog, kalmaar maitseõlis ja praetud paksoi. Foto: Tiina Männe

Gruusia trahter Mimino #maitseseiklus menüü kahele jagamiseks

HIND kahele 36€

Mimino pani Maitseseikluse valikusse road, mis on aastaid olnud paljude külaliste lemmikuteks. Uuendusena küpsetatakse vardas hatšapurit otse kuumadel sütel.

  • Vardas küpsetatud hatšapuri (sütel)
  • Kebab veise- ja sealihast ahjukartuli, grillitud köögiviljasalati ja kastmega
  • Pahlava (kook mee ja pähklitega)

Miminos einestades tunned end kui kulinaarsel seiklusel otse Gruusia südames. Vardas küpsetatud hatšapuri on mõnusalt juustune algus maitserännakule. Sütel küpsetamine annab juurde mõnusalt suitsuse noodi ja muidugi ei saa mainimata jätta krõbeda kooriku ja suussulava juustu tekstuuride imelist kooslust. Mõnusalt mahlast kebabi täiustab külluslike maitsetega grillitud köögiviljasalat ja pikantne tomatine kaste. Desserdiks on idamaise köögikunsti meistriteos pahlava (kook mee ja pähklitega), mis põimib ühte mee ja pähklid, luues tõelise maitsete sümfoonia. See magustoit on Mimino klientide seas ajatu lemmik. Vaata lisa.

Gruusia trahter Mimino #maitseseiklus kolmekäiguline erimenüü. Foto: Tiina Männe

Valaste Puhkeküla Valaste kohvik #maitseseiklus erimenüü „Korralik kõhutäis“

HIND: praad + värskelt pressitud apelsinimahl 10 €/inimene

  • Kiievi kotlet friikartulitega, seašnitsel friikartulitega, kanašašlõkk friikartulitega või kala friikartulitega. Joogiks värskelt pressitud apelsinimahl.

Imelise vaatega Valaste kohvik asub Eesti kõrgeima joa, Valaste joa, vahetus läheduses pankrannikul. Peale joa imetlemist ja treppidel ronimist ootab seiklejaid kohvikus #maitseseiklus eripakkumine – kiire ja maitsev kosutus, kus saab valida nelja erineva koosluse vahel. Kõik „Korralik kõhutäis“ pakkumised on saadaval koos mõnusalt krõbedate friikartulitega, mis on küpsetatud kuumaõhu fritüüris, et kiirelt valmivat toitu tavapärasest tervislikumas võtmes pakkuda. Lisaks pakutakse roa kõrvale värskelt pressitud apelsinimahla, et lisada toiduelamusele parasjagu värskust. Vaata lisa.

Valaste-Puhkekula-Valaste-kohvik-IDA_VIRU-maitseseiklus
Valaste Puhkeküla Valaste kohvik #maitseseiklus erimenüü „Korralik kõhutäis“. Foto: Tiina Männe

Karukella puhkemaja #maitseseiklus eripakkumine ühiskokkamine koos pererahvaga

HIND: 3-käiguline õhtusöök 55 €/inimene. Minimaalne grupi suurus 10 inimest.

  • Krevetisalat
  • Veisekotletid lillkapsaga
  • Sõrnikud hapukoore ja pohlamoosiga

Karukella pererahvas on loonud unikaalne teenuse, kus ees on ootamas puhkemaja ja kolm erakordset rooga, mis kõik on pererahva lemmikud. Õhtusöök valmistatakse ühiselt ning kõik külalised saavad „käed külge panna“.

Eelroaks on krevetisalat koos krõbeda saiaga – kerge ja värskendav amps, kus on tunda veidi küüslaugumaitset ning millele basiilikukaste lisab vahemereliku maitsenüansi. Pearoog on tänu kapparile ja suitsutatud Sigwari peekonile eriliselt suitsused ja mahlased grillitud veisekotletid. Grillitud ning parajalt juustune lillkapsas on suurepärane maitsete tasakaalustaja. Magustoiduks serveeritakse pererahva nädalavahetuse hommikute lemmikuid – sõrnikuid hapukoore ja pohlamoosiga. Vägagi ehe valik, mis on kirsiks tordil kogu maitseseiklusele. Vaata lisa.

Karukella puhkemaja #maitseseiklus eripakkumine ühiskokkamine koos pererahvaga, eelroog krevetisalat.
Foto: Tiina Männe

von Rosen SPA restoran #maitseseiklus kolmekäiguline erimenüü

HIND: 3-käiguline erimenüü 25€/inimene

  • Eelroog: siia tartar kalamarjaga, laimiõli ja käsitööleiva krõpsudega
  • Pearoog: krõbedas ürdikoorikus lõhefilee köögivilja tagliatelle, sidrunheina kastme, maapirnikreemi ja porgandivahuga
  • Magustoit: Pavlova vaarika, sidrunikreemi, passioonvilja ja värskete marjadega

#maitseseiklus erimenüü on kulinaarne kunstiteos, kus kõik kolm käiku on hoolikalt läbi mõeldud ja toetavad üksteist täiuslikult. Siia tartar on tõeline maitserännak – värske kala, siidine ja kergelt hapukas laimiõli, värskust lisav till ja punane sibul ning mõnus suutäis kalamarja. Selle roa tekstuuride mäng ja maitsenüansside mitmekesisus loovad tõeliselt nauditava maitseelamuse. Krõbedas ürdikoorikus lõhefilee ning köögivilja tagliatelle on rikkalik pearoog, millele porgandivaht ja maapirnikreem lisavad mõnusat siidisust. Ürdikooriku kate toob esile lõhe naturaalse maitse, tasakaalustades ideaalselt kalaliha maitset. Porgandi ja maapirni laastud pakuvad mõnusat krõmpsu, andes roale täiusliku värskuse. Pavlova on klassikaline valik magusasõpradele, millele lisavad maitset ja silmailu värsked marjad. Passioonviljad annavad roale troopilist hõngu ning sidruni-vaarika kreem magusat ja siidist alatooni. Vaata lisa.

von Rosen SPA restoran #maitseseiklus pearoog, krõbedas ürdikoorikus lõhefilee.
Foto: Tiina Männe

Kauksi Puhkemaja #maitseseiklus eripakkumine

HIND: 3-käiguline õhtusöök 25 €/inimene

  • Eelroog – pimedegusteerimine, 5 erinevat ampsu
  • Pearoog – ahvenafilee kartuliröstil
  • Magustoit – ahjuõuna krõbedik jäätisega

#maitseseiklus eripakkumine – õhtusöök pimedegustatsiooniga – on tõeline maitseavastus.

Suletud silmadega saad usaldada vaid oma maitsemeeli ning lasta ennast üllatada. Perenaine valmistab igaks degusteerimiseks ette uue komplekti maitseid. Pearoog ahvenafilee on peipsiäärsele asukohale vägagi kohane ja ideaalne valik. Kartuliröst on kuldpruun ja krõmpsuv, lisades roale tekstuuri ja maitsete mitmekesisust ning laseb ahvenafileel särada oma loomulikus hiilguses. Magustoit – ahjuõuna krõbedik jäätisega, toob esile sügisesed maitsed ja loob põnevaid, vahelduvaid tekstuure ning pakub lapsepõlvemaitsete äratundmisrõõmu. Kogu menüü tooraine on pärit kuni 15 kilomeetri raadiusest. Vaata lisa.

Kauksi Puhkemaja #maitseseiklus eripakkumine, pearoog ja dessert.
Foto: Tiina Männe

Tutvu kõigi seiklustega www.idaviru.ee/maitseseiklus
Kampaaniat korraldab Ida-Viru Turismiklaster.


Projekti Ida-Viru turism kaasrahastab Euroopa Liit Eesti EL välispiiri programmist.
Antud väljaanne valmis Euroopa Liidu rahalise abiga. Selle väljaande sisu eest vastutab ainuisikuliselt Ida-Viru Ettevõtluskeskus ning selles kajastatu ei peegelda mingil juhul Programmi ega Euroopa Liidu seisukohti.

Jaga
Soovitused