Põnev Narva kant - Ida-Virumaa

Narva

Põnev Narva kant

Marsruut: Narva-Narva-Jõesuu -Sillamäe-Sinimäed (kõik kohad jäävad üksteisest ca 15-20 minutilise autosõidu kaugusele).

Narva kandi avastamist tasub alustada EL piirilinnast Narvast. Narva uueneb hoogsalt, vastavatud Narva raekoda ootab uudistama,  Narva linnuses  saab näha interaktiivset püsinäitust, mis on põnev kogu perele. Narva Victoria Bastion pakub põnevat ajarännakut bastionikäigus. Linnusest ja bastionist saab tellida huvitavaid ekskursioone (sh.Kreenholmi) või jalutada läheduses asuval Jõepromenaadil.  Narva noobleim majutus on Hotell Narva. Shoppamise paradiisid on Astri ja Fama kaubanduskeskused.

Vaid 20 sõiduminuti kaugusel asub kuurortlinn Narva-Jõesuu ja Eesti pikim kuurortrand (ca 10 km!). Meresuu SPA on mõnus peatuspaik ranna lähedal, mille rannas on ka rohkem tegevust (nt.rannabaar, surfiklubi veesõidukite laenutus ). Raviprotseduure ja sooja välibasseini saab nautida Narva-Jõesuu Medical spaas. Narva ja Narva-Jõesuu vahel sõidab ka jõelaev Caroline, millega sõites avaneb harukordne võimalus kruiisida piirijõel ja kuulda linnapea Katri Raiki sisseloetud lugusid audiogiidi vahendusel.

Narva-Jõesuust tasub edasi suunduda Sillamäele. Endise salastatud linnaga aitab kõige paremini tutvuda Sillamäe Muuseum, kust saab tellida ekskursioone ja nutimänge ja avastada uhkeid promenaade.

Sillamäelt vaid 10 minuti autosõidu kaugusele jäävad Sinimäed, kus saab ronida vaatetorni ja Sinimäe muuseum. Väljast väike maja, kuid sees suur lugu, millest jutustab ka tuntud film „1944“.

Asukoht kaardil

Koordinaadid: 59.3761639, 28.1945407Vaadake Google Mapsis

Jaga

Lisage minu valikutesse

Üksikasjad

Peetri plats, Narva, Eesti, Ida-Viru maakond