141 - Ida-Virumaa mereäärne ring - Ida-Virumaa

Narva

141 - Ida-Virumaa mereäärne ring

Jõhvi – Kohtla-Järve – Aa rand – Saka – Ontika – Toila – Kotinuka – JõhviIda-Virumaa peidab endas palju avastamata saladusi ja seiklusi. Käesolevat marsruuti iseloomustab kaks märksõna: tööstuspiirkonnad ja mererannik, peale selle on Jõhvist Kohtla-Järvele loodud hea jalgrattaühendus. Juba Kohtla-Järvele jõudes märkad sa senisest sootuks erinevat linnapilti, mis meenutab teatud osas nõukogude aega kuid külastada tasub Põlevkivimuuseumi. Liiga kaua siin peatuda ei saa, sest ees ootab Eesti Kaevandusmuuseum Kohtla-Nõmmel. Siinkandis saab hea pildi sellest, kuidas tööstus „kaunistab” loodust – kõrged aherainemäed, hiigelsuured ekskavaatorid ja nende poolt üles kaevatud maapind, suured tossavad tehased. Kui sellest vaatepildist küllalt saab, sõida otse üle Tallinn-Narva (E20) põhimaantee mereranda.
Mere äärde jõuad sa kohas nimega Aa. Siit alates kuni Toilani kulgeb matkarada samu radu pidi kui marsruut nr 1. Näed Saka ja Ontika mõisaid, kõrget pankrannikut ja Valaste juga. Toilas Oru pargis tasub sul teha väike ringkäik ja sõita seejärel tagasi Jõhvi. Tagasisõiduks võiks kaaluda teed Kotinurga kaudu, kuna sealne liiklus ei ole nii tihe kui põhimaanteel.
Matka võiksid alustada kas Jõhvist, Kohtla-Järvelt või Toilast. Marsruudi pikkus on ligi 55 km, kruusateid on sellest alla 10 km.
Rongiga saad matkapiirkonda tulla kas Jõhvi või Kohtla-Nõmme jaama kaudu.

Galerii

Jaga

Lisage minu valikutesse

Üksikasjad

Ida-Viru maakond
 
 

Ajad ja hinnad

Ööpäevaringselt

Omadused ja mugavused

Sihtrühm

Roheline reisija

Pikkus